Nyheter

Guri fikk drømmejobben!

Guri fikk drømmejobben!

JA TIL DRØMMEJOBBEN: Guri Figenschou Raaen har takket ja til jobben som Director ved The Norwegian Study Centre i York. Første arbeidsdag er 1.august. - Jeg må jo ha med meg olsokdagene på Stiklestad først, smiler hun (foto: Bjørnar Leknes).

Tankene om å trappe ned mot en pensjonstilværelse hadde nettopp meldt seg. Men så dukket drømmejobben opp!

Norwegian Study Centre

Norwegian Study Centre

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, heter det som kjent. Og akkurat det kan førstelektor Guri Figenschou Raaen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag si seg svært så enig i.

For i en alder av 62, og med stadig mer gjeldende tanker om nedtrapping mot en rolig og velfortjent pensjonisttilværelse, blir livet om kort tid snudd fullstendig på hodet. 1.august blir hun nemlig Director ved The Norwegian Study Centre i York!

- York er mitt andre hjem, og jeg kunne ikke takke nei når tilbudet dukket opp, smiler den alltid like omgjengelige Figenschou Raaen. De siste 20 årene har hun jobbet ved engelskseksjonen ved HiNT Røstad, og vært primus motor for studentutvekslingen mellom HiNT og det norske studentsenteret i universitetsbyen York.

Positiv uro

- Å få lov til å begynne i en ny og så spennende jobb i min alder oppleves som helt fantastisk. Gjennom jobben har jeg jo vært i York 1-2 ganger i året de siste 20 åra, men nå flytter jeg altså dit for å bo i forhåpentligvis 2 år, og tar mannen min med meg. Jeg har en positiv uro i meg, for å si det sånn, sier hun.

Og entusiasmen deler hun utvilsomt med sin gemal. Per Steinar Raaen jobber som avdelingsleder ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, og har en brennende forkjærlighet både for historie og formidling.

– For ham er York et eldorado, så han kommer til å pendle veldig mye, sier Figenschou Raaen. – York er dessuten svært vakker, med en godt bevart gammelby. Byen er egentlig liten, men har storbypreg. Universitetet i York er samtidig svært prestisjefylt og et av englands beste, sier hun, tydelig stolt over at HiNT har sendt studenter hit i godt over tjue år.

Goodramgate, York.

Goodramgate i York (foto: Guri F. Raaen).

Cliffords tower i York (foto: Guri F. Raaen)

Cliffords tower i York (foto: Guri F. Raaen).

Minster

York Minster er en av de største katedralene fra middelalderen i England (foto: Guri F. Raaen).

Videreutdanning - et flaggskip

Som ny direktør ved Norwegian Study Centre får Figenschou Raaen en gylden mulighet til å arbeide videre for noe av det hun brenner mest for, nemlig å styrke engelskkompetansen blant lærerne i den norske grunnskolen.

- Jeg kommer til å jobbe mye med å få arrangert flest mulig lærerkurs i York, og at Statens satsing på videreutdanning av lærere fortsetter. Det er utrolig viktig, for mangelen er altfor stor i skolen i dag. Faktisk mangler hele 70 % av engelsklærerne i barneskolen engelsk på høgskolenivå. Blant lærerne på mellom- og ungdomstrinnet er andelen henholdsvis 50 og 30 %. Tendensen nå er imidlertid positiv, sier hun.