Nyheter

Klart for Student-TV

Klart for Student-TV

Nye TV-stjerner i sikte? Fra venstre: Alexander Jonassen (produsent), Roar Gjerde, Jarle Bævre (anker), Lars Berdal, Simon Aldra (redaktør), Morten Heimstad (regi), Jørgen Røstadsand og Kristoffer Hartmark (foto: Andreas Aarlott).

Hver fredag i 8 uker fremover kan du berike helgestarten din med et nytt og annerledes tv-tilbud. Nå er det klart for en ny runde med Student-TV.

- Om vi har sommerfugler i magen? Nja…, vi er nok en smule usikre, sier en rastløs men høyst oppegående tv-redaktør. Simon Aldra fra Sandnessjøen og hans produksjonsstab i student-TV gleder seg veldig til å få første sending på lufta, men erkjenner at det er mye som skal på plass før de kan trykke på send-knappen.

8 fredagssendinger

Mens noen ønsket seg til regionale medier som Adresseavisen, valgte altså disse åtte førsteårsstudentene på multimedieteknologi i Steinkjer seg student-tv som praksisarena for den kommende 8 ukers-perioden. Første sending skal på lufta i dag, fredag 25.mars, deretter følger ytterligere syv ukentlige fredagssendinger.

- Vi er ute etter å skape noe som både har form av journalistisk slagkraft og tyngde, samt masse humor og glimt i øyet. Vi vil forsøke å lage tv av det folk er opptatt av, og et aktualitetsmagasin med humoristisk blikk på mye. Det skal være morsomt å lage, for har vi det artig tror vi det vil smitte over på de som ser på oss, sier redaktørdebutant Aldra.

Høy herrefaktor

Jarle Bævre

Jarle Bævre, anker og frontfigur (foto: Simon Aldra).

Student-TVs ansikt utad er Jarle Bævre, som skal opptre som anker/studiovert gjennom alle sendingene utover våren. Selv om han ikke har mye erfaring foran kamera fra før, virker han trygg og forventningsfull. - Jarle er vår frontfigur, resten er altmuligmenn med oppgaver bak kamera, med teknikk, lys og lyd, samt produksjon av innslag, forteller Aldra.

Men et forhold åpenbarer seg for hint.nos utsendte; hvor er damene?

- Et godt spørsmål. Vi skulle gjerne hatt med damer vi, men vi kan ikke tvinge noen. Studentene har jo lagt inn sine praksisønsker selv, og slik ble det denne gang.

Bratt læringskurve

Simon Aldra har selv medieerfaring etter å ha jobbet som frilansjournalist og fotograf i 3 år. TV er likevel noe helt nytt også for ham. – Jeg håper derfor at folk som ser på sendingene våre ser de i lys av at dette også er en øvingsarena for oss. Vi kommer til å ha en voldsom bratt læringskurve. Målet er at sendingene vil bli bedre og bedre utover våren.

Sendingene, hver på rundt 10-15 minutter, vil bli sendt på web-TV via Student-TVs egne facebooksider. I tillegg håper de å få distribuert programmene via Egge Visjon Nær-TV etterhvert. Morten Heimstad fra Bindal gleder seg, men også han er spent på om alle brikker faller på plass i tide.

- Det er mye nytt, og mange tekniske ting som skal stemme. Men vi håper å få til ei akseptabel førstesending, sier Heimstad.

Break a leg, folkens!