Kunst og håndverk, årsstudium

Kunst og håndverk

Vi arbeider med bildeproduksjon, skultptur, arkitektur og designprosesser i ulike materialer. Du får en bred innføring i kunst og håndverksfaget,og ulike kunstneriske uttrykksformer.

Om studiet

Studiet i kunst og håndverk er rettet mot undervisning i skolen. Du får bred teoretisk og praktisk innføring i faget gjennom arbeid med bildeproduksjon, skulptur (modellert, hugget, konstruert), arkitektur og designprosesser i ulike materialer.
Studiet inneholder 6 hovedområder. Disse er:
Visuell kommunikasjon
Kunst
Design
Arkitektur
Fagdidaktikk
Kunst og formkultur
Du lærer blant annet å sette sammen en utstilling, bruke blyant, kull, tørre og våte farger, komponere egne bilder, lage skulpturer, innrede hensiktsmessige verkstedrom og velge lærebøker. Valg av materialer, praktisk bruk av verktøy, kunsthistorie og ulike kunstneriske uttrykk og stilarter er viktige tema.

Som student i kunst og håndverk ved Høgskolen i Nord-Trøndelag møter du et aktivt og allsidig læringsmiljø i nye og flotte undervisningslokaler. Verkstedene du bruker er moderne og hensiktsmessige. Studiestedet ligger naturskjønt til ved fjorden, og lar deg hente inspirasjon fra vakker natur og et rikt kulturlandskap.

Dette kan du bli

Du får et faglig grunnlag for å undervise i kunst og håndverk i grunnskolen. Studiet gir deg også et godt grunnlag for arbeid med kunstneriske uttrykksformer i andre sammenhenger, som for eksempel kultur- og fritidsaktiviteter for barn og unge.
Årsstudiet i kunst og håndverk kan tas som:
-fjerde studieår i grunnskolelærerutdanningen.
-fjerde studieår i allmennlærerutdanningen.
-en selvstendig enhet som kan søkes innpasset i grunnskolelærerutdanninga.
-del av en selvvalgt bachelorgrad, eller som videreutdanning for lærere.

Andre opplysninger

Spesielle krav til realkompetansesøkere:


  • Fylt 25 år
  • Bør ha relevant videregående utdanning
  • Bør ha relevant praksis

HiNT tilbyr også videreutdanning i samarbeid med Folkeuniversitetet og Utdanningsdirektoratet (Kompetanse for kvalitet).

Fagområder

Yrke

Studiets type

Studiested

Huskeliste

Laster data...
 
Laster data...
Laster data...
Laster data...